Prințul Harry: Întotdeauna m-am simțit diferit de restul familiei

Data actualizării: Data publicării:
Prințul Harry
Prințul Harry al Marii Britanii. Foto: Profimedia Images

Prinţul Harry a declarat că "s-a simţit întotdeauna uşor diferit" faţă de familia sa şi că și mama lui s-a simţit la fel. Ducele de Sussex a spus că s-a temut să-și nu piardă amintirile despre mama sa Diana atunci când a început terapia, scrie BBC.

El a afirmat că s-a asigurat că își va "sufoca" copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror "traume" sau "experienţe negative" din propria sa educaţie.

Harry a discutat cu dr. Gabor Maté, autor al unor publicații despre traume şi dependenţă. Conversaţia lor, lângă un şemineu, în California, s-a axat pe teme despre "cum să trăiești cu pierderile", din cartea sa de memorii. Reflectând la răspunsul publicului la carte, ducele de Sussex a insistat că nu este o "victimă” şi a subliniat că nu caută simpatie. El a dezvăluit că după publicarea controversatei cărţi s-a simțit "incredibil de liber".

"Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei", i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca un "act de serviciu" pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Discuţia de sâmbătă s-a concentrat pe emoţiile şi gândurile prinţului despre sănătatea mintală, dar nu a intrat în discuţiile regale recente, cum ar fi cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage - sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său. De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.

Prinţul Harry a descris că în copilărie şi adolescenţă "s-a simţit uşor diferit de restul familiei" sale – şi a avut sentimentul că trăieşte într-o "bulă", din care terapia l-a ajutat să iasă.

Harry a fost întrebat despre copilăria fără îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune și a răspuns că în cazul copiilor săi, "se asigură că îi sufocă cu dragoste şi afecţiune".

"Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau... experienţe negative pe care le-am avut când eram copil", a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, și a afirmat că s-a temut în mod greşit că i-ar afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când el avea 12 ani. "Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea... oricum am reuşit să mă ţin de mama mea", a spus Prinţul Harry. Dar el nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama că de fapt ea își dorea ca el să fie fericit, i-a spus Harry lui Gabor Maté.

Prinţul a vorbit despre faptul că îi este "veşnic recunoscător" soţiei sale, Meghan, pe care a numit-o "o persoană excepţională".

Harry a apărat, de asemenea, utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat "să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut".

Pentru a urmări interviul online, publicul a trebuit să cumpere o copie a celei mai bine vândute cărţi ale Prinţului Harry, care a şocat cu relatări fără precedent despre tensiunile dintre membrii casei regale.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri