Prințul moștenitor saudit nu va merge la summitul Ligii Arabe pentru că îl dor urechile când zboară cu avionul

Data actualizării: Data publicării:
Prințul moștenitor Mohammed bin Salman
Prințul moștenitor Mohammed bin Salman Foto: Bandar AL-JALOUD / AFP / Profimedia Images

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, va lipsi din motive de sănătate de la summitul Ligii Arabe de luna viitoare. Reuniunea are loc în Algeria, iar medicii l-au sfătuit pe prinț să nu plece în călătorii lungi cu avionul, din cauza unor probleme la urechi.

Delegația saudită va fi condusă de ministrul de Externe, prinţul Faisal bin Farhan.

Mohammed bin Salman este conducătorul de facto al celui mai mare producător de petrol din lume.

Este prima dată când autorităţile saudite raportează că prințul, în vârstă de 37 de ani, ar avea vreo problemă de sănătate, de când a fost numit succesor la tron în 2017.

"Echipa medicală a clinicilor regale i-a recomandat să evite călătoria cu avionul pe distanţe lungi fără oprire", pentru a nu suferi presiuni şi traumatisme la ureche, potrivit comunicatului curţii, publicat duminică seară de presa oficială. Acest lucru "face imposibil ca Alteţa Sa să viziteze Algeria, având în vedere durata călătoriei dus-întors într-o perioadă care nu depăşeşte 24 de ore", se arată în comunicat, scrie Agerpres.

Preşedinţia algeriană anunţase anterior că Mohammed bin Salman şi-a "cerut scuze" preşedintelui algerian, Abdelmadjid Tebboune, într-un apel telefonic, pentru că nu va putea participa la summitul din 1 şi 2 noiembrie de la Alger, "conform recomandările medicilor".

Un analist saudit apropiat guvernului, Ali Shihabi, a vorbit duminică despre o afecţiune a urechii "care face zborurile pe distanţe lungi dificile" pentru prinţ. "Asta explică de ce uneori îşi schimbă planurile de călătorie în ultimul moment. Nimic foarte grav!", a adăugat el.

Agenţia oficială de presă saudită SPA s-a referit la această conversaţie telefonică fără a menţiona summitul, nici recomandările medicilor, îndicând doar că cei doi lideri au "trecut în revistă (diferite) aspecte ale relaţiilor bilaterale".
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri