Procurorul general al SUA: Trump să înceteze postările pe Twitter despre cazurile penale! Îmi fac munca imposibilă

Data publicării:
President Trump Delivers Remarks At The Presidential Social Media Summit At The White House
FOTO: Getty Images

Procurorul general al SUA, William Barr, i-a cerut lui Donald Trump să nu mai scrie pe Twitter despre judecători, procurori şi cazurile Departamentului de Justiţie.

„Am o problemă cu unele dintre postările pe Twitter (n.r-ale preşedintelui Donald Trump). Este momentul să înceteze postările pe Twitter despre cazurile penale investigate de Departamentul Justiţiei. Îmi fac munca imposibilă”, a declarat William Barr pentru postul ABC News.

Reacţia a venit după ce Trump a fost acuzat de amestec în treburile justiţiei. Unul dintre prietenii lui, Roger Stone, a fost a găsit vinovat de obstrucţie a unei anchete a Congresului în cazul interferenţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. O echipă de patru procurori a recomandat săptămâna aceasta o pedeapsă între 7 şi 9 ani de închisoare pentru Stone.

Preşedintele a criticat pe Twitter recomandarea, iar William Barr a decis să ceară o pedeapsă mai mică. În semn de protest, cei patru procurori au demisionat.

Procurorul general spune însă că Trump nu i-a influenţat decizia şi că niciodată nu i-a cerut vreo favoare.

„Nu mă voi lăsa intimidat sau influenţat de nimeni, indiferent că este vorba de Congres, de conducerea editorială a unui ziar sau de preşedinte. Voi face ceea ce consider eu că este corect”, a mai spus William Barr, scrie Mediafax.

Secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, a anunţat că Trump nu a fost deranjat de declaraţiile lui Barr şi că postările lui au rolul de a proteja poporul american.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri