Programul noului guvern al lui Benjamin Netanyahu încurajează colonizarea în Cisiordania

Data publicării:
Benjamin-Netanyahu
Premierul desemnat al Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul israelian desemnat Benjamin Netanyahu a prezentat miercuri marile linii ale programului guvernului său care urmează să depună joi jurământul, punând accentul pe extinderea colonizării în Cisiordania ocupată, informează Agerpres.

"Poporul evreu are dreptul exclusiv şi inalienabil la toate părţile pământului Israelului. Guvernul va încuraja şi va dezvolta popularea în toate părţile pământului Israelului - în Galileea, în Neghev, în Golan, în Iudeea şi Samaria (Cisiordania - n.r.)", afirmă un comunicat al Likud, partidul lui Netanyahu, învingător împreună cu aliaţii săi ultraortodocşi şi extrema dreaptă în alegerile legislative de la 1 noiembrie.

Comunicatul face de asemenea referire la cererile aliaţilor săi de extremă dreapta care vor să le dea forţelor de securitate o mai mare marjă de manevră în utilizarea forţei în Cisiordania ocupată.

"Guvernul va face eforturi pentru a întări forţele de securitate şi pentru a-i susţine pe combatanţi şi poliţişti pentru a combate şi a învinge terorismul", se mai menţionează în document.

Likud a adăugat că "statu quo-ul privind chestiunile de religie şi de stat va fi menţinut cum este de decenii în Israel, inclusiv în ceea ce priveşte locurile sfinte".

Likud a mai anunţat şi că vrea să aleagă joi un nou preşedinte al parlamentului, în persoana lui Amir Ohana, care a fost în 2019 primul deputat declarat homosexual ce a ocupat un post ministerial în Israel.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri