Redactorul-șef al ziarului Novaia Gazeta, reținut la Moscova, a fost amendat pentru „discreditarea armatei”

Data publicării:
Sergei Sokolov
Serghei Sokolov (foto st) a fost amendat în urma unui articol publicat în Novaia Gazeta, în decembrie 2023, intitulat „Băieții nimănui”. Sursa foto: X

Autoritățile ruse l-au amendat joi pe jurnalistul Serghei Sokolov, redactorul ziarului independent Novaia Gazeta, pentru că a discreditat armata. Acesta a fost reținut la Moscova, chiar în timpul discursului lui Putin, informează Reuters.

Serghei Sokolov a ajuns la Curtea Perovsky din Moscova, după ce a fost reținut chiar în timpul discursului anual al lui Putin pentru națiune, unde spus că nu este de acord cu acuzația pronunțată de procurori, că ar fi încălcat partea 1 a articolului 20.3.3 din Codul contravențiilor administrative al Federației Ruse.

Acuzația i-a fost adusă jurnalistului în urma unui articol publicat în Novaia Gazeta în decembrie 2023, intitulat „Băieții nimănui” despre orfanii ruși care au semnat contracte cu armata pentru a lupta în Ucraina, conform canalului oficial Telegram al sistemului judiciar din Moscova.

Novaia Gazeta a transmis că detenția lui Sokolov a survenit după acoperirea subiectului armatei ruse într-un articol, dar nu a oferit inițial mai multe detalii.

Judecătoarea Olga Ashurova de la tribunalul districtual din Moscova l-a amendat ulterior pe Sokolov cu 30.000 de ruble (327,88 dolari), joi, după ce l-a găsit vinovat de discreditarea forțelor armate ruse, o infracțiune administrativă, apoi jurnalistul a fost eliberat.

Agenția de presă rusă TASS a raportat că Sokolov „a postat material pe canalul Novaia Gazeta Telegram” care dădea „semne de discreditare verbală a acțiunilor” armatei.

Novaia Gazeta este cunoscută pentru investigațiile sale care au vizat uneori Kremlinul, politica guvernamentală și oficialii de rang înalt.

Fostul său redactor-șef Dmitri Muratov, un jurnalist laureat al premiului Nobel, s-a retras în septembrie pentru a contesta desemnarea sa de către autorități ca „agent străin”, etichetă pe care Moscova o folosește pentru oamenii despre care consideră că lucrează împotriva intereselor statului rus.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri