Regatul Unit și Franța, acord de 63 de milioane de lire sterline pentru a opri migrația peste Canalul Mânecii

Data publicării:
Migranti Canalul Mânecii
Marea Britanie și Franța vor încheia un acord pentru limitarea migrației pe Canalul Mânecii. Foto: Profimedia Images

Problema migranțiilor care traversează Canalul Mânecii a devenit uriașă pentru Regatul Unit. Centrele de primire sunt arhipline. În acest context, se așteaptă ca Marea Britanie și Franța să încheie un acord chiar luni, 14 noiembrie, pentru a limita migrația peste Canal, informează ziarele britanice. Patrulele pe plajă vor fi mult mai numerose, prevede acordul.


Este vorba despre un număr record de migranți care au trecut ilegal Canalul Mânecii. Presa britanică vorbește de aproape 40.000 de persoane în acest an, aproape 2000 numai în acest week-end, informează Ministerul Apărării britanic. Acordul, în valoare de 63 de milioane de lire sterline prevede intensificarea controalelor pe plajă, numărul patrulelor urmând să fie semnificativ mai mare.

Centrul de primire a migranților Manston, din Kent a devenit „suprapopulat cronic” la începutul acestei luni - cu peste 4.000 de migranți, scrie The Telegraph care menționează și presiunile asupra noului prim-ministru britanic pentru a găsi o soluție eficientă.

De săptămâni bune oficialii britanici sunt criticați pentru supraaglomerarea și condițiile proaste din centrele deja supraaglomerate.

Pe de altă parte, sunt voci critice care cer Regatului Unit să deschidă mai multe rute legale pentru ca oamenii să vină în țară.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri