„Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei”. Ambasada Kievului la Ankara cere Turciei să nu mai cumpere grâne furate din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
nave cu cereale in sevastopol imagini satelit
Mai multe imagini din satelit realizate de Maxar in portul Sevastopol surprind mai multe nave rusești care sunt încărcate cu cereale ucrainene. FOTO CNN

Ambasada Ucrainei la Ankara acuză Rusia că fură şi vinde cerealele ucrainene, nominalizând Turcia printre țările care cumpără aceste cereale. Ambasadorul Vasil Bodnar cere Turciei „să rezolve această problemă”. 

„Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, inclusiv în Turcia”, a denunţat ambasada Ucrainei la Ankara într-un mesaj pe Twitter, postare distribuită și de ambasadorul Vasil Bodnar.

„Am cerut Turciei ajutor pentru a rezolva această problemă”, se mai arată în mesaj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentantul Kievului, care s-a adresat cu ocazia celei de-a 100-a zile de la invazia ţării sale de către Rusia, a elaborat un bilanţ general al pierderilor suferite de ţara sa şi a pagubelor produse de armata rusă în Ucraina, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Ucraina era pe cale să devină înainte de război al treilea cel mai mare exportator de grâu din lume şi asigura singură jumătate din comerţul mondial cu seminţe şi ulei de floarea soarelui.

Turcia este considerată un aliat al Ucrainei căreia îi furnizează drone de luptă, însă Ankara are grijă să menţină o poziţie neutră faţă de Rusia, de care depinde pentru aprovizionarea cu energie şi cereale, pentru a propune o mediere între cele două ţări.

Ankara a oferit asistenţă, la cererea Naţiunilor Unite, pentru a securiza coridoarele maritime în vederea exportului de cereale ucrainene.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov urmează să se deplaseze miercuri în Turcia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri