Sari la conținut

Accident aviatic în Rusia, cel puțin 19 morți

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un elicopter de tipul Mi-8 a aterizat forţat în peninsula artică Iamal, situată în nord-vestul Siberiei. Alte trei persoane au supravieţuit tragediei şi au fost transportate la spital pentru tratament, informează Russia Today.

mi-8 elicopter

Primul supravieţuitor a fost transportat la spital cu ajutorul unui elicopter al serviciilor de urgenţă şi este în stare gravă. Salvatorii au descoperit în epava elicopterului alte două persoane, care prezentau semne de viaţă.

19 victime au fost declarate decedate la locul tragediei, transmite News.ro.

Martorii susţin că aparatul de zbor a fost puternic avariat în timpul aterizării forţate şi a căzut pe o parte, însă nu a explodat.  Unul dintre supravieţuitorii accidentului a reuşit să contacteze autorităţile și a anunțat că este blocat în epava elicopterului.

Cele două cutii negre ale elicopterului au fost recuperate de salvatori în „condiţie bună”.

Două avioane de salvare cu paramedici au fost trimise la locul tragediei, iar în total 140 de persoane au fost implicate în operaţiune.

Vizibilitatea scăzută este prezentată de anchetatori drept o posibilă cauză pentru tragedie.

Elicopterul, care aparţinea companiei aviatice Skol, s-a prăbuşit la 80 de kilometri de localitatea Urengoi. Aparatul efectua un zbor de rutină către un câmp petrolier din regiunea Kranoiarsk.