Video Un bărbat din Rusia a fost filmat cum introduce mai multe buletine de vot în urnă. Opozanții lui Putin acuză fraude masive

Data actualizării: Data publicării:
frauda rusia
Un bărbat a fost surprins cum introduce mai multe buletine de vot în urnă la alegerile generale din Rusia. Foto: Captură video Digi24

Peste 31% dintre ruși au votat până acum la alegerile parlamentare și, cu o zi înaintea încheierii scrutinului, opoziția acuză fraude masive. Adversarii lui Vladimir Putin au prezentat și dovezi în acest sens.

Imaginile video au fost surprinse într-o regiune din sudul țării și îl arată pe un bărbat care introduce mai multe buletine de vot într-o urnă. Totul se întâmplă cu complicitatea unei membre a comisiei electorale, care se așezase în fața lui ca să mascheze ilegalitatea.

Citește și: Alegeri parlamentare în Rusia. Cum încearcă Alexei Navalnîi, deși aflat în închisoare, să-i pună bețe în roate lui Vladimir Putin

Comisia electorală rusă a denunţat sâmbătă atacuri informatice „din străinătate” împotriva resurselor sale, în a doua zi a votului pentru alegerile legislative, pentru care autorităţile au pus sub presiune giganţii internetului.

Scrutinul, care se încheie astăzi, are loc după luni de represiuni care au avut ca ţintă mişcarea opozantului Aleksei Navalnîi şi a aliaţilor lui, care i-au chemat pe alegătorii ruşi să „voteze inteligent” pentru candidaţii aflaţi în cea mai bună poziţie de a-i învinge pe cei ai puterii.

În prima zi de vot de vineri, observatorii independenţi de la organizaţia Golos au înregistrat circa 2.000 de încălcări procedurale - cele mai multe implicând fotografii şi înregistrări video, de obicei o dovadă că votul a fost cumpărat.

După închiderea urnelor duminică, Rusia ar urma să aibă o nouă componenţă a Dumei de Stat, de 450 de locuri, pentru următorii cinci ani, precum şi mai multe noi administraţii regionale şi municipale.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri