VIDEO. Mii de bugetari și studenți ruși au fost aduși cu forța la un miting pro-Putin

Data actualizării: Data publicării:
Oamenila un miting în Rusia.
Mii de bugetari și studenți ruși au fost aduși cu forța la un miting pro-Putin.

Mii de bugetari și studenți au fost aduși cu forța la miting pentru susținerea lui Putin și a „refendumurilor” organizate de Moscova în teritoriile ocupate din Ucraina.

În video este mitingul din Moscova. Publicația NEXTA se întreabă ironic dacă „participanții la demonstrație se vor înscrie pentru a pleca pe front”.

Mass-media de propagandă spune că 50.000 de oameni au ieșit la mitingul proguvernamental de la Moscova.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare. Totodată, el a spus că vor fi asigurate „condițiile pașnice de organizare a referendumurilor” în zonele ocupate. Administrațiile de ocupație din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie au anunțat că organizează referendumuri pentru alipirea la Rusia.

Consultările populare au început vineri, în ziua în care se împlinesc șapte luni de război în Ucraina. Se vor încheia pe 27 septembrie.

Moscova susține inițiativa, însă nu controlează niciuna dintre aceste regiuni în întregime și a suferit înfrângeri dureroase pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni.

După ce liderul de la Kremlin a anunțat mobilizarea parțială, prețul biletelor de avion a explodat pur și simplu, dar chiar și în aceste condiții s-au epuizat toate locurile disponibile la zborurile externe în doar câteva minute, anunță Moscow Times. Tot mai mulți ruși care pot fi încorporați vor să părăsească țara.

Rezerviștilor li se poate interzice, într-adevăr, să părăsească Rusia, dar numai după primirea citației, potrivit Meduza. Restricțiile pentru persoanele care sunt înregistrate în armată sunt prevăzute de articolul 21 din legea cu privire la pregătirea militară și mobilizare, care interzice „părăsirea locului de reședință fără permisiunea comisariatelor militare locale”.

Însă articolul nu are mențiuni legate de mobilizarea parțială. Șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a spus deja că nu-i sfătuiește pe cei supuși mobilizării parțiale „să meargă în stațiunile din Turcia”.

Sursa video: NEXTA

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri