Video&Foto Rușii au atacat un hipermarket din Harkov. Cel puțin 2 oameni au murit, iar 24 au fost răniți. Zelenski: „Daţi-ne apărare aeriană!”

Data actualizării: Data publicării:
atac in harkov
Atacul rusesc a avut loc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. FOTO: Profimedia Images/Governor of Kharkiv

Cel puţin două persoane au fost ucise şi 24 rănite sâmbătă într-un atac rusesc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Atacul rusesc a avut loc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. FOTO: Profimedia Images/Governor of Kharkiv
Atacul rusesc a avut loc asupra unui hipermarket de produse de construcţii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. FOTO: Profimedia Images/Governor of Kharkiv

Mulţi oameni sunt răniţi sau dispăruți, a declarat primarul Igor Terejov, în timp ce guvernatorul regional, Oleg Sinegubov, a afirmat că atacul a fost efectuat cu ajutorul a două bombe aeriene ghidate.

Imaginile postate pe reţelele sociale ucrainene arătau clădirea cuprinsă de o imensă coloană de fum negru. Potrivit autorităţilor, între 10.000 şi 15.000 metri pătrați sunt în flăcări.

Zelenski a făcut din nou apel la aliaţii occidentali ai Ucrainei să furnizeze ţării sale mai multe sisteme de apărare aeriană.

„Dacă Ucraina ar fi avut suficiente sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă moderne, astfel de atacuri ruseşti ar fi fost imposibile. În fiecare zi, facem apel la lume: daţi-ne apărare aeriană, salvaţi oameni”, a pledat preşedintele. 

Oraşul Harkov, care avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de război şi este situat în apropierea frontierei ruseşti în nord-estul Ucrainei, este vizat în mod regulat de forţele Moscovei, care a lansat o ofensivă terestră în regiune la 10 mai.

Această ofensivă le-a permis să cucerească mai multe oraşe şi să forţeze Kievul să trimită întăriri în zonă. Cu toate acestea, Ucraina a dat asigurări vineri că asaltul a fost „oprit”.

Aproximativ 15 rachete ruseşti au lovit joi oraşul Harkov, ucigând şapte civili şi distrugând o tipografie, potrivit autorităţilor locale.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi reguli în școlile din România. Schimbarea devine obligatorie pentru elevi
Digi FM
O femeie a petrecut 43 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce a decis acum un judecător...
Pro FM
Shakira, adevărul despre viața ei sentimentală, după despărțirea de Pique: „Nu ar trebui să-mi placă bărbații...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...