Rușii susțin că au ucis 21 de „mercenari români” în Ucraina

Data publicării:
APTOPIX Russia Ukraine War
Militari ucraineni. Foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că în ultimele trei săptămâni „a lichidat” 21 de “mercenari români”, despre care afirmă că luptau alături de militarii ucraineni, potrivit The Guardian.

The Guardian scrie că, în informarea sa operațională zilnică, fără a prezenta vreo dovadă, ministerul rus al Apărării afirmă că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este de 20.000, cât susține Kievul, ci de aproximativ 2.700.

Potrivit rușilor, în ultimele trei săptămâni, ar fi „lichidat” 166 de „militanți polonezi”, 50 din Georgia, 23 din Marea Britanie, 21 de români și 15 canadieni.

Pe 17 iunie, Ministerul rus spunea că 504 „mercenari români” luptau alături de soldații ucraineni.

În urmă cu două luni, premierul Nicolae Ciucă spunea că informația prezentată de ruși potrivit căreia România a trimis mercenari în Ucraina este „fake news”. În același timp, ministrul Apărării Vasile Dîncu spunea că „este o informație falsă”. „Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, explica Vasile Dîncu la Digi24.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri