Secretarul de stat Mike Pompeo denunţă "minciunile trădătorului" Bolton din cartea acestuia

Data publicării:
Pompeo
Mike Pompeo. Foto: state.gov

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a denunţat "minciunile" lui John Bolton, fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, care publică în curând o carte plină de dezvăluiri despre preşedintele Statelor Unite şi anturajul acestuia, informează AFP, citată de Agerpres.

"Este deopotrivă trist şi periculos că ultimul rol public al lui John Bolton este cel al unui trădător care distruge America încălcând încrederea sacră care o uneşte cu poporul său", scrie secretarul de stat american într-un scurt comunicat de presă.

Cu toate acestea, el nu neagă în mod specific un pasaj din cartea lui Bolton conform căruia i-ar fi spus în 2018 consilierului pentru securitate naţională că Donald Trump spune "tâmpenii".

"Nu am citit cartea însă, potrivit extraselor publicate, John Bolton răspândeşte multe minciuni, fie că sunt jumătăţi de adevăr bine ticluite sau neadevăruri de-a dreptul", mai scrie Pompeo.

"Prietenilor noştri din întreaga lume: voi ştiţi că America preşedintelui Trump este o forţă pozitivă pentru lume", îşi încheie şeful diplomaţiei americane comunicatul intitulat "Şi eu am fost în cameră" aluzie la titlul cărţii lui Bolton, "Camera în care s-a întâmplat", care urmează să apară marţi.

În această lucrare din care au fost publicate câteva pasaje în presa americană din ultimele zile, fostul consilier demis în septembrie îl prezintă pe Donald Trump ca pe un personaj prost sfătuit şi obsedat de realegerea sa cu riscul de a pune în pericol Statele Unite.

Bolton povesteşte şi cum Mike Pompeo, care public îşi arată loialitatea faţă de miliardarul republican, a fost de mai multe ori critic, pe la spate, la adresa lui Donald Trump.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri