Șeful CIA: Rusia a pierdut 15.000 de soldați în Ucraina. Estimările sale, mult mai reținute decât ale armatei ucrainene

Data publicării:
william burns declarati de la pupitru la sediul cia, cu peretele de onoare in spate
William Burns, directorul CIA. Foto: Profimedia

Aproximativ 15.000 de soldați ruși şi-au pierdut viaţa de la începutul invadării Ucrainei, potrivit estimărilor directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns. Cifrele sunt de peste două ori mai mici decât bilanțul pierderilor ruse în Ucraina, prezentat zilnic de armata ucraineană. 

Șeful CIA mai spune că în jur de 45.000 de militari ruşi au fost răniţi în războiul început în 24 februarie.

„Şi ucrainenii au avut de suferit (pierderi în rândul militarilor), probabil un pic mai puţin” decât ruşii, a declarat William Burns la o conferinţă desfăşurată la Aspen (statul Colorado), potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Estimările șefului CIA sunt mult mai rezervate decât ale armatei ucrainene, care prezintă zilnic un bilanț al pierderilor provocate armatei ruse. Potrivit ultimului bilanț, prezentat joi dimineață de forțele ucrainene, rușii ar fi pierdut 38.850 de soldați în Ucraina, de la începutul invaziei.

Potrivit şefului CIA, concentrarea de forţe ruse în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, sugerează că, cel puţin pentru moment, armata rusă a învăţat din eşecurile înregistrate la începutul conflictului.

La începutul războiului, Rusia a încercat să cucerească Kievul, capitala Ucrainei, dar fără succes.

William Burns a explicat că trupele ruse s-au repliat apoi într-o poziţie oarecum mai confortabilă pentru ele, folosindu-şi avantajul şi armele cu rază lungă de acţiune pentru a distruge ţinte ucrainene.

 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri