Șeful contraspionajului militar ucrainean îl laudă pe Prigojin: „Este purul adevăr. Adevărul gol-goluţ”

Data publicării:
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov, stă la biroul său.
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Șeful contraspionajului militar ucrainean, Kirilo Budnaov, l-a lăudat pe liderul mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin, despre care spune că „80%” din ce spune este purul adevăr. Adevărul gol-goluţ”. Acesta mai spune că mercenarii lui Prigojin sunt eficienți spre deosebire de armata rusă.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru presa din Ucraina.

„Înfricoşător e faptul că, în mare parte, ceea ce spune Prigojin e adevărat. Despre unele lucruri pe care acesta le declară nici măcar nu pot spune că sunt false, sunt doar ambigue. Adică pot fi văzute din două unghiuri diferite. Dar 80% din ce spune el este purul adevăr. Adevărul gol-goluţ. Există şi momente, să le spunem aşa, incomode. Nu e foarte plăcut să recunosc asta. Dar compania militară privată, care se numeşte Wagner – este o denumire convenţională, apropo – a dat dovadă de eficienţă maximă, spre deosebire de armata rusă, care a dat dovadă de ineficienţă maximă”, a explicat Kirilo Budanov.

Iar aceste diferenţe dintre trupele ruseşti şi trupele Wagner au dus la conflicte între cele două entităţi.

„Acest lucru, de asemenea, este adevărat. Şi pe acest fond, conflictele s-au intensificat şi mai mult. Acum, Prigojin spune că nu există muniţie, nu există sprijin, iar acest lucru e cauzat, într-o oarecare măsură, de invidia conducerii militare, întruchipată acum de Șoigu- Gherasimov. Acolo-s alte moravuri, altă gândire. Echipa lui Prigojin, în schimb, face totul pentru a elimina, fizic, să spunem, toate aceste unităţi. Şi acest lucru este adevărat. Şi, din păcate, trebuie să recunosc că Wagner este cel mai eficient”, mai crede generalul ucrainean.

Budanov a adăugat că Kadîroviții (luptătorii ceceni conduși de Ramzan Kadîrov, președintele Republicii Cecene) sunt mai puțin eficienți decât mercenarii lui Prigojin.

Pe 9 mai, Prigojin a spus că armata rusă și-a părăsit unele dintre pozițiile din Bahmut și a lăsat descoperită o parte a frontului. El a adresat un ultimatum Ministerului rus al Apărării și Statului Major General, spunând că dacă mercenarilor săi nu li se dă suficientă muniție, își vor părăsi pozițiile.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri