Șeful Pentagonului, despre un atac cu rachete în Siria: Tensiunile pot escalada dincolo de orice control

Data actualizării: Data publicării:
President Donald Trump Meets With Members Of His Cabinet
WASHINGTON, DC - MARCH 13: President Donald Trump (L) speaks beside Secretary of Defense James Mattis (R) during a meeting with members of his cabinet in the Cabinet Room of the White House on March 13, 2017 in Washington, DC. This was the first official meeting of Trump's cabinet. (Photo by Michael Reynolds-Pool/Getty Images)

Utilizarea armelor chimice în Siria este „pur şi simplu impardonabilă”, a declarat joi ministrul american al apărării, James Mattis, reamintind de loviturile aeriene lansate drept represalii împotriva regimului sirian în urmă cu un an, relatează AFP, citat de Agerpres. Mattis a avertizat că principala grijă a SUA în cazul în care va decide să răspundă în forță atacului guvernului sirian este legat de faptul că „tensiunile ar putea escalada dincolo de orice control”.

President Donald Trump Meets With Members Of His Cabinet
Foto: Guliver/Getty Images

„Unele lucruri sunt pur şi simplu impardonabile, inadmisibile, şi ele sunt nu numai împotriva Convenţiei internaţionale privind armele chimice, ci şi împotriva întregii umanităţi”, a afirmat Mattis, audiat în Congres cu privire la poziţia Statelor Unite privind recentul atac chimic din Siria.

Şeful Pentagonului a recunoscut că nu are nicio „dovadă” a folosirii armelor chimice pe 7 aprilie în oraşul sirian Douma, de lângă Damasc, în care cel puţin 40 de persoane au fost ucise, „deşi există numeroase semne în mass-media şi pe reţelele sociale că ar fi fost folosit clor sau gaz sarin”.

El a refuzat să ofere detalii despre „o eventuală decizie a comandantului-şef (preşedintele Donald Trump) legată de ultimul atac (cu arme chimice din Siria), care este pur şi simplu de neiertat”.

„Nu vreau să discut despre situaţia actuală deoarece am datoria confidenţialităţii faţă de aliaţii noştri din cauza naturii sensibile a operaţiunilor militare şi a obligaţiei de a le păstra secrete”, a adăugat Jim Mattis.

Preşedintele american Donald Trump a scris joi pe Twitter că va lansa un atac „foarte curând sau deloc foarte curând” în Siria ca răspuns la presupusul atac chimic din Ghouta Orientală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri