Statele Unite își vor spori prezența militară în România

Data publicării:
ambasadorul sua adrian zuckerman tine un discurs la eforie nord
Adrian Zuckerman ține un discurs la Eforie Nord Foto: Facebook Ambasada SUA București

Statele Unite ale Americii își vor spori prezența militară în România, confirmă ambasadorul american la București, la numai câteva zile după ce Pentagonul a decis să facă din zona Mării Negre noua prioritate a strategiei de apărare în Europa. Adrian Zuckerman nu a precizat dacă va fi vorba despre o prezență americană permanentă, ci a spus doar că va fi una „substanțială”. 

„România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat-cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.

„Soldații americani sunt tot timpul bineveniți în România”, declara, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a adăugat că România a atras atenția, de ani de zile, că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre. În ceea ce privește mișcările de trupe americane din Germania, președintele Iohannis a explicat că aceasta este o mișcare „care vine să sprijine aliații de pe flancul estic”.

Citiți și:  Polonia primește ce și-a dorit de la americani

Incident din cauza căldurii la evenimentul unde ambasadorul SUA a făcut anunțul

Vestea dată de ambasadorul american a fost dată la un eveniment unde, din cauza căldurii, a avut loc și un incident. Ambasadorul Adrian Zuckerman a observat că marinarului care ţinea steagul României i se face rău din cauza căldurii. Într-o poză surprinsă de un invitat, se observă cum diplomatul american sare în ajutorul lui și îi oferă militarului un pahar cu apă.

zuckerman pahar marinar
Foto: Digi24

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri