Statele Unite susţin dreptul Israelului de „a se apăra” împotriva mișcărilor teroriste și îndeamnă la protecţia civililor

Data publicării:
Israeli military reinforcements arrive at the Jenin refugee camp during a raid on the camp near the city of Jenin
Armata israeliană a trimis întâriri în tabăra de refugiați din Jenin. Foto: Profimedia

Statele Unite consideră că Israelul are „dreptul de a-şi apăra populaţia” împotriva militanţilor islamişti, dar îndeamnă la protecţia civililor, după o operaţiune a armatei israeliene luni în Cisiordania, soldată cu cel puţin opt morţi.

„Susţinem securitatea Israelului şi dreptul său de a-şi apăra populaţia împotriva Hamas, Jihadul islamic palestinian şi a altor grupuri teroriste”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Este imperativ să fie luate toate măsurile de precauţie posibile pentru a evita moartea civililor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Washingtonul, principalul aliat al Israelului, a cerut, de asemenea, reluarea cooperării în materie de securitate între statul evreu şi Autoritatea Palestiniană.

Luni, opt palestinieni au fost ucişi şi alţi 50 au fost răniţi la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, în cursul unei vaste operaţiuni a armatei israeliene, intervenită în contextul unui recent val de atacuri împotriva israelienilor şi al violenţei anti-palestiniene din partea coloniştilor evrei.

În violenţa legată de conflictul israeliano-palestinian şi-au pierdut viaţa cel puţin 185 de palestinieni, 25 de israelieni, un ucrainean şi un italian de la începutul anului, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor surse oficiale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri