Adolescentul acuzat de împușcarea a 3 protestatari BLM a plătit cauțiunea de 2 milioane de dolari și a ieșit din închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Protests Erupt After Kenosha, WI Police Shoot Black Man 7 Times In The Back
Kyle Rittenhouse, adolescentul acuzat că a omorât în timpul protestelor din Kenosha, a ieșit din închisoare. Foto: Un grup toarnă alcool în cinstea celui omorât pe 26 august în Kenosha. Sursa: Brandon Bell/ Getty Images

Kyle Rittenhouse, adolescentul acuzat de împușcarea a trei protestatari din Kenosha, Wisconsin, a plătit cauțiunea de 2 milioane de dolari și nu se mai află în arest, potrivit Business Insider.

Adolescentul acuzat de împușcarea celor trei protestatari din Kenosha, Wisconsin, omorând doi dintre ei pe 25 august, a fost eliberat din închisoare, ca urmare a plății cauțiunii de 2 milioane de dolari.

Kyle Rittenhouse, un conservator pro-Trump din Illinois, a traversat liniile care delimitează statele pentru a ajunge în Kenosha, unde avocatul său afirmă că era înarmat cu o pușcă în încercarea de a apăra afacerile de violențele apărute în timpul protestelor anti-poliție.

Rittenhouse, care a devenit un simbol pentru unii adepți ai ideologiei de dreapta, are cinci capete de acuzare ce provin din uciderea lui Joseph Rosenbaum și a lui Anthony Huber, și rănirea lui Gaige Grosskreutz.

Vineri, avocatul lui Rittenhouse a plătit cauțiunea de 2 milioane de dolari pe care un judecător a ordonat-o în această lună și a fost eliberat din arest, a declarat, pentru Business Insider, Șeriful Sgt. David Wright din Kenosha.

Următoarea audiere programată a lui Rittenhouse este pe 3 decembrie. El a fost acuzat de omor și periclitare nechibzuită, printre altele.

Băiatul de 17 ani a devenit o figură divizatoare din punct de vedere politic. Unii îl văd ca un ucigaș care a făcut ceva ce este peste mână și anume să treacă dintr-un stat în altul, să se înarmeze și să caute ocazia de a folosi arma împotriva protestatarilor. Alții, în special cei de dreapta, îl văd ca un erou care a mers să protejeze proprietatea oamenilor față de jefuitori.

Acțiunile sale din acea noapte au fost foarte bine documentate cu ajutorul telefoanelor mobile și răspândite online.

Într-o săptămână de la arest, susținătorii săi au strâns mai mult de 300.000 de dolari într-un fond dedicat apărării lui în instanță. Acel fond care a fost deschis pe site-ul givesandgo.com, cu specific creștin, a depășit 574.000 de dolari.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri