Cum a comentat președintele Joe Biden verdictul în cazul Kyle Rittenhouse

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden la un forum virtual, cu steagul american în spate
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că nu a urmărit procesul lui Kyle Rittenhouse, dar că respectă verdictul și sistemul judiciar american, scrie CNN. Kyle Rittenhouse, tânărul care a omorât doi oameni și a rănit un al treilea în timpul protestelor de anul trecut din Kenosha, Wisconsin, a fost găsit nevinovat de toate capetele de acuzare.

ACTUALIZARE Într-o declarație publicată vineri de Casa Albă, președintele Joe Biden a admis că verdictul „îi va face pe mulți americani să se simtă furioși și îngrijorați, inclusiv pe mine”, adăugând că toată lumea „trebuie să respecte decizia juriului”.

Biden a mai spus că a „candidat cu promisiunea de a-i aduce pe americani împreună, pentru că eu cred că sunt mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart”.

„Știu că nu vom vindeca rănile țării noastre peste noapte, dar rămân ferm în angajamentul meu de a face tot ce-mi stă în puteri pentru ca fiecare american să fie tratat în mod egal, cu corectitudine și demnitate, pe baza legii”, a mai spus Joe Biden, potrivit declarației.

Știrea inițială

Joe Biden a făcut comentariile legate de cazul Rittenhouse la ieșirea din spitalul Walter Reed, unde a făcut un control medical de rutină.

„Am auzit adineaori”, a spus Biden, întrebat de verdictul juraților, care l-au găsit nevinovat pe Kyle Rittenhouse being. „Nu am urmărit procesul”.

Întrebat dacă își menține declarațiile anterioare, când l-a făcut pe Rittenhouse „suprematist alb”, Joe Biden nu a dat un răspuns direct.

„Respect decizia juriului. Sistemul cu jurați funcționează și trebuie să-i respectăm deciziile”, a mai spus președintele SUA.

Kyle Rittenhouse, tânărul care a omorât doi oameni și a rănit un al treilea în timpul protestelor de anul trecut din Kenosha, Wisconsin, a fost găsit nevinovat de toate capetele de acuzare.

El a fost acuzat că anul trecut, când avea 17 ani, a împușcat trei oameni în timpul protestelor violente din orașul american Kenosha, care au urmat uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri