Ambasada rusă în SUA nu comentează discuţiile purtate de Sessions cu Kisliak

Data publicării:
Jeff Sessions Addresses African American History Month Observation At Justice
Foto: Guliver/GettyImages

Ambasada Moscovei la Washington a anunţat joi că nu comentează eventualele discuţii purtate de Procurorul General Jeff Sessions (foto) şi ambasadorul rus Serghei Kisliak, precizând că are contacte regulate cu „partenerii americani”, relatează Reuters.

Jeff Sessions Addresses African American History Month Observation At Justice
Foto: Guliver/GettyImages

„Ambasada nu comentează contactele numeroase cu partenerii locali, care au loc zilnic, în concordanţă cu practica diplomatică”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei ruse, Nikolai Lahonin, pentru agenţia Interfax.

Rusia a negat, însă, categoric în repetate rânduri că s-ar fi implicat în afacerile interne ale SUA, iar oficiali ruşi au declarat că subiectul este folosit în mod deliberat de oponenţii preşedintelui Donald Trump pentru a submina şansele unei reluări a relaţiilor SUA-Rusia.

Aleksei Puşkov, un senator rus, a declarat că dezbaterea legată de Sessions au arătat cât de paranoici au devenit politicienii ruşi în legătură cu orice legături cu ţara sa.

„Aproape întreaga elită americană are, aparent, relaţii cu Rusia. Inclusiv Procurorul General”, a scris Puşkov pe o reţea socială. „Paranoia nu are limite”, a adăugat el.

Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus anul trecut, pe când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat, în audierea în vederea confirmării în funcţia de secretar al Justiţiei, despre eventuale contacte între membri din echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi, potrivit unor oficiali de la Departamentului Justiţiei citaţi miercuri de The Washington Post.

Ambasadorul rus Serghei Kisliak este considerat de serviciile americane de informaţii unul dintre cei mai buni spioni ruşi şi un recrutor de spioni la Washington, potrivit unor actuali şi foşti oficiali guvernamentali citaţi de CNN.

Şefa minorităţii democrate în Camera Reprezentanţilor Nancy Pelosi a apreciat că declaraţiile lui Sessions din timpul audierilor ”par să fie sperjur” şi a cerut demisia acestuia.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri