Americanii au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska, posibil un alt balon spion

Data actualizării: Data publicării:
Balon de spionaj al Chinei în timp ce este distrus de armata americană.
O nouă analiză a obiectelor zburătoare neidentificate care au survolat spaţiul aerian japonez în ultimii ani sugerează "puternic" că este vorba de baloane spion chineze, potrivit Ministerului japonez al Apărării. Foto: Profimedia Images

Pentagonul a doborât vineri un obiect neidentificat deasupra statului Alaska, la ordinul președintelui Biden, potrivit oficialilor americani.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat informația vineri în timpul unei conferințe de presă.

Oficialul american a spus că nu a fost confirmat dacă obiectul este un balon, dar că acesta călătorea la o altitudine care îl făcea o potențială amenințare pentru aeronavele civile.

„A ajuns în spațiul aerian teritorial și deasupra apelor teritoriale. Avioanele de vânătoare desemnate comandamentului de Nord al SUA au doborât obiectul în ultima oră”, a spus Kirby.

„Nu știm cui aparține acest obiect”, a spus el. Obiectul a intrat în atenția Statelor Unite joi seară, a spus Kirby și a fost doborât în ultima oră, a adăugat el.

John Kirby a spus că obiectul avea dimensiunile „unei mașini mici” și se afla deasupra unei zone slab populate la acea vreme, scrie BBC.

Președintele Joe Biden a luat decizia de a doborî obiectul, care era de origine necunoscută, a declarat Kirby.

Acesta a precizat că obiectul a căzut în partea de nord-est îndepărtat a Alaskăi și, potrivit pilotului american, nu se afla niciun om la bord.

Anunțul vine după ce SUA a doborât un balon al Chinei peste apele sale teritoriale sâmbăta trecută. Balonul a fost doborât deasupra statului Carolina de Sud, după ce străbătuse teritoriul SUA de la o coastă la cealaltă, trecând inclusiv deasupra Insulelor Aleutine din Alaska și unei părți din sudul Canadei. Guvernul SUA crede că aceste baloane au operat deasupra teritoriului SUA și cu alte patru ocazii, însă Ryder nu a elaborat. Guvernul american a trimis informații către 40 de țări aliate cu privire la acest presupus program de spionaj, a confirmat un oficial din administrația Biden.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri