Atac armat în Sacramento: Cel puțin șase morți și nouă răniți în centrul capitalei californiene

Data publicării:
masina de politie in sacramento, noaptea
Atac armat în centrul orașului Sacramento, soldat cu cel puțin șase morți Foto: Profimedia Images

Cel puțin șase persoane au murit și 10 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică în centrul orașului Sacramento, capitala statului California, au anunțat autoritățile.

Poliția nu a oferit deocamdată detalii despre vârsta sau identitatea victimelor și nici nu se știe exact ce s-a întâmplat.

În videoclipuri postate pe reţelele sociale se văd persoane care fug panicate pe stradă în timp ce în fundal se aud focuri de armă. Atacul a avut loc în jurul orei 2:00 noaptea, într-o zonă din centrul orașului, în apropiere de Golden 1 Center, o arenă unde joacă echipa de baschet Sacramento Kings și unde au loc concerte importante. În zonă sunt, de asemenea, baruri și restaurante, dar și sediul Congresului local.

Poliţia din Sacramento le-a cerut locuitorilor să evite zona, unde a trimis numeroase forţe de securitate, închizând circulația pe mai multe străzi.

Niciun suspect nu a fost încă arestat în urma acestui atac. „Este o situație cu adevărat tragică”, a declarat șefa poliției de proximitate, Katherine Lester. Ea a îndemnat publicul să vină cu orice informație care ar putea ajuta la identificarea celor responsabili.

„Am văzut o fată tânără plină de sânge, o altă fată țipa spunând: "Mi-au ucis sora". O mamă alerga: "Unde este fiul meu, fiul meu a fost împușcat?"”, a povestit un martor ocular, citat de BBC.

Incidentul are loc la o lună după ce, într-o biserică din Sacramento, un tată şi-a împuşcat mortal cei trei copii minori, precum şi o a patra persoană, înainte de a se sinucide cu aceeaşi armă, scrie Mediafax.

Incidentul va inflama cu siguranță dezbaterea în curs din Statele Unite privind violența armată și răspândirea armelor letale în societatea americană.

Atacurile armate care fac numeroase victime rămân un flagel recurent în SUA, în special în şcoli, supermarketuri sau locuri de muncă. Dreptul de a deţine arme este garantat de Constituţie, iar tentativele de a reglementa vânzarea lor sunt deseori blocate în Congresul american, unde puternica asociaţie de lobby pentru arme NRA exercită o influenţă puternică.

Armele de foc sunt provoacă în jur de 40.000 de decese pe an în SUA, inclusiv sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri