În biletul găsit în casa lui, atacatorul de la universitatea din Praga a mărturisit alte două crime

Data actualizării: Data publicării:
colaj praga
În biletul găsit în casa lui, atacatorul de la universitatea din Praga a mărturisit alte două crime FOTO: Profimedia Images

Într-un bilet găsit în casa lui David Kozak, studentul care a ucis 14 oameni la o universitate din Praga, acesta a mărturisit că a mai comis două crime cu câteva zile înainte de atacul care a șocat întreaga lume.

În bilet acesta a spus că a împușcat un bărbat și pe fiica lui, într-o pădure din apropierea localității, pe data de 15 decembrie, cu șase zile înainte de atacul de la universitate, potrivit BBC.

De asemenea, Kozak și-a ucis și tatăl, astfel că numărul total al victimelor lui este de 17.

Atacul de la universitate, din data de 21 decembrie, este cel mai grav din istoria Cehiei. Kozak, de 24 de ani, care făcea un master în istorie la universitate, s-a sinucis după ce a fost înconjurat de polițiști.

Potrivit presei locale, biletul a fost găsit de poliție în casa lui Kozak pe 21 decembrie, în ziua atacului. El a spus în acesta că i-a împușcat pe cei doi - un bărbat de 32 de ani și fetița lui de 2 luni - în pădurea Klanovice, de la periferia capitalei.

Poliția a anunțat după atacul de la universitate că era „foarte probabil” ca studentul să fi comis și crimele din Klanovice, însă confirmarea a venit după testele balistice.

Numele lui Kozak era pe o listă lungă cu potențiali suspecți după cele două crime din pădure, însă poliția nu a ajuns să-l interogheze.

13 persoane au murit la universitate în urma atacului din 21 decembrie, în timp ce o a 14-a victimă a murit din cauza rănilor suferite în spital. Alte 25 de persoane au fost rănite, a precizat poliția.

Anchetatorii nu a au spus nimic despre un potențial motiv al crimelor, spunând că ancheta este în desfășurare.

Ministrul ceh de interne, Vit Rakusan, le-a cerut primarilor din toate orașele și satele să anuleze focurile de artificii de Anul Nou și să marcheze evenimentul într-un mod pașnic.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri