Christopher Wray, noul director al FBI

Data actualizării: Data publicării:
Senate Holds Confirmation Hearing For FBI Director Nominee Christopher Wray
Foto: Gulliver/GettyImages

Senatorii au votat în mod covârşitor pentru confirmarea lui Christopher Wray la conducerea Biroului Federal de Investigaţii (FBI), deşi acesta a fost nominalizat pentru poziţie de către preşedintele Donald Trump după demiterea controversată a lui James Comey pentru investigaţia cu privire la interferenţele Rusiei, informează News.ro.

Senate Holds Confirmation Hearing For FBI Director Nominee Christopher Wray
Foto: Gulliver/GettyImages

95 de senatori au votat pentru confirmare, demonstrând încrederea pe care o au în capacitatea lui Wray de a menţine independenţa FBI şi de a rezista chiar în faţa interferenţelor din partea preşedintelui Trump, care l-a demis în mod controversat pe James Comey.

Wray a ocupat anterior o funcţie în cadrul departamentului de Justiţie şi a absolvit Universitatea Yale.

Preşedintele Trump l-a demis la începutul lunii mai pe James Comey de la conducerea Biroului Federal de Investigaţii, iar argumentele sale lipsite de consistenţă au trezit noi întrebări despre presupusa cooperare dintre asociaţii campaniei Trump şi reprezentanţii Kremlinului în timpul cursei pentru Casa Albă.

În final, miliardarul republican a recunoscut că l-a demis pe Comey pentru că era nemulţumit de investigaţia FBI cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

Wray a început să muncească la Washington DC în timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush, după un mandat de procuror federal în Georgia.

Acesta a urcat rapid în ierarhie şi a ajuns asistent al Procurorului General al Statelor Unite.

Christopher Wray l-a reprezentat ca avocat pe guvernatorul New Jersey, Chris Christie, în aşa-numitul scandal „Bridgegate”.

Însă, acesta le-a promis senatorilor în timpul audierilor pentru confirmare că nu are de gând să cedeze în faţa presiunilor, nici măcar dacă aceste presiuni sunt exercitate de preşedintele Trump.

Wray susţine inclusiv investigaţia procurorului special Ribert Mueller cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi reprezentanţii Kremlinului.

Cinci senatori democraţi au votat împotriva confirmării lui Wray la conducerea FBI.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri