Congresul cere acces la înregistrările Casei Albe

Data publicării:
congresul sua - GettyImages-2062515 - 28072015
Foto: Gulliver/GettyImages

Liderii Comisiilor pentru serviciile de informaţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor au solicitat acces la rapoartele întocmite de James Comey, fostul şef al FBI, în urma discuţiilor purtate cu preşedintele Trump, precum şi la toate înregistrările făcute de angajaţii de la Casa Albă - inclusiv la înregistrările audio despre care a menţionase la un moment dat miliardarul american pentru a-l ameninţa pe fostul director al FBI, transmite CNN.

congresul sua - GettyImages-2062515 - 28072015
Foto: Gulliver/GettyImages

Republicanul Michael Conaway şi democratul Adam Schiff au trimis o solicitare din partea Camerei Reprezentanţilor pentru a avea acces la copii ale rapoartelor întocmite de Comey, relatează News.ro. 

De asemenea, aceştia au trimis o solicitare separată către consilierul prezidenţial Don McGahn referitoare la orice înregistrare realizată de Casa Albă în timpul întâlnirilor repetate dintre directorul demis al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi preşedintele Statelor Unite.

La rândul său, Comisia pentru informaţii a Senatului a trimis o solicitare pentru profesul Daniel Richman de la Columbia University, care ar fi primit rapoartele întocmite de Comey și le-ar fi înaintat jurnaliştilor de la The New York Times. Richman a confirmat în urmă cu două zile că el este „vechiul prieten” care a discutat despre rapoarte cu reprezentanţii presei din Statele Unite.

„Vom vorbi luni despre această problemă”, a declarat o sursă din Senat.  Sursa a confirmat că Richman a păstrat legătura cu Comisia pentru informaţii a Senatului prin intermediul procurorului special Robert Mueller, care se ocupă cu investigarea amestecului ruşilor în alegerile prezidenţiale şi a presupuselor legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţi ai Moscovei.

James Comey a depus în urmă cu două zile mărturie în Comisia pentru informaţii, unde ar fi dat de înțeles, în repetate rânduri şi „sub jurământ”, că preşedintele american denaturează anumite aspecte cu privire la întâlnirile lor de la Casa Albă.

De asemenea, directorul demis al agenţiei FBI a mărturisit că Donald Trump i-a cerut în privat să renunţe la investigaţia care-l vizează pe fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn.

Comey şi-a exprimat speranţa că există înregistrări ale acestor discuţii la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri