Sari la conținut

Deși nu are funcție oficială, Ivanka Trump va primi un birou la Casa Albă

Un oficial al administraţiei prezidenţiale a anunţat marţi dimineaţă că Ivanka Trump va primi un birou la Casa Albă. Însă, fiica preşedintelui nu va avea un titlu oficial şi nici un salariu atât timp cât va munci în aripa vestică a Casei Albe - centrul puterii executive din Statele Unite, scrie BBC News.

trump

Foto: Guliver/GettyImages

De asemenea, fiica preşedintelui se va bucura de acces la informaţii clasificate, servind ca „ochii şi urechile” lui Donald Trump.

Soţul Ivankăi, Jared Kushner, ocupă deja poziţia de consilier-şef la Casa Albă şi a jucat un rol cheie în aranjarea unei întâlniri între Trump şi Nieto. Însă, această reuşită diplomatică a fost ignorată de către preşedintele american, iar liderul mexican a decis să anuleze deplasarea la Washington în urma comentariilor dure lansate de către Trump.

Influenţa cuplului asupra preşedintelui a ridicat deja semne de întrebare cu privire la existenţa unui posibil conflict de interese la Casa Albă.

Ivanka Trump a participat deja la o serie de întâlniri cheie cu lideri ai unor mari puteri, precum premierul Justin Trudeau şi cancelarul Angela Merkel.

Sursa: News.ro