Donald Trump provoacă un nou scandal, făcând comentarii rasiste la adresa unor membre ale Congresului

Data publicării:
alexandria ocasio-cortez congresul sua
Alexandria Ocasio-Cortez, membră a Camerei Reprezentanților, cea mai tânără membră a Congresului, este una dintre politicienele vizate de comentariile lui Donald Trump Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele Donald Trump a îndemnat duminică mai multe parlamentare democrate din Congresul american să se „întoarcă de unde au venit” în loc să critice Statele Unite, într-o serie de postări pe Twitter care au stârnit reacţii în rândul conducerii Partidului Democrat, informează Agerpres

„Ce interesant este să vezi congresmene democrate 'progresiste' (...), care provin din ţări ale căror guverne sunt o catastrofă completă şi totală, cele mai rele, corupte şi inepte din întreaga lume[...], adresându-se perfid poporului Statelor Unite, cea mai puternică şi mai măreaţă naţiune de pe Pământ, pentru a-i spune cum să fie condus guvernul nostru”, a scris Donald Trump.

„De ce nu se întorc în aceste locuri - absolut ratate şi infestate de criminalitate - de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta”, a continuat Trump, fără a da nume. „Şi apoi să revină şi să ne arate cum se face”, adaugă președintele.

„Aceste locuri chiar au nevoie de ajutorul vostru, trebuie să mergeţi repede. Sunt sigur că Nancy Pelosi va fi foarte mulţumită să vă găsească rapid nişte călătorii gratuite”, a mai scris şeful statului american.

Chiar dacă nu a dat nume, în mod evident preşedintele american se referea la mai multe membre tinere ale Partidului Democrat, precum Alexandria Ocasio-Cortez (New York), Ilhan Omar (Minnesota) sau Rashida Tlaib (Michigan).

Cum au reacționat politicienele atacate de Trump

Alexandria Ocasio-Cortez, născută la New York, are origini în Puerto Rico, care este un teritoriu american. Ilhan Omar a sosit în SUA ca refugiată din Somalia, când era minoră, iar Rashida Tlaib este prima americană de origine palestiniană din Congresul SUA.

„Domnule preşedinte, ţara din care 'vin' (...) este SUA”, a amintit pe Twitter Alexandria Ocasio-Cortez. Ea este cea mai tânără membră a Congresului american, fiind aleasă la numai 29 de ani.

„În calitate de membri ai Congresului, singura ţară pentru care am depus jurământ este SUA”, a afirmat, la rândul său, Ilhan Omar. Ea a insistat, spunând că luptă „împotriva corupţiei din ţara NOASTRĂ” şi l-a acuzat pe Donald Trump că atacă într-un mod degradant cetăţeni provenind din rândul imigranţilor.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a fost printre primii care au reacţionat la această lungă serie de postări pe Twitter ale preşedintelui Donald Trump.

„Regret comentariile xenofobe ale lui Donald Trump, care îşi propun să ne divizeze naţiunea”, a scris pe Twitter Pelosi, denunţând atacul din partea preşedintelui SUA.

„Este o postare rasistă”, a afirmat și democratul Ben Ray Lujan, unul din oficialii hispanici cei mai importanţi din Congres. Acesta a ţinut să amintească că persoanele la care Trump face referire sunt „cetăţeni americani aleşi de alegătorii Statelor Unite ale Americii”.

Nu este prima oară când preşedintele Donald Trump face comentarii controversate pe acest subiect. La începutul anului 2018, el a calificat drept „ţări de rahat” mai multe state, în special de pe continentul african. Totodată, în discursul său apar în mod regulat referiri la o „invazie” a imigranţilor clandestini. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri