Dr. Anthony Fauci: Americanii se pot gândi la vacanța de vară

Data publicării:
Dr. Anthony Fauci interviu la CBS
Dr. Anthony Fauci Foto: captură TV

Directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase din SUA, Anthony Fauci, considerat una dintre cele mai autorizate voci medicale de la Washington, a declarat joi că americanii se pot gândi la vacanţa de vară, dar în anumite condiţii. La rândul său, secretarul Trezoreriei (echivalentul ministrului de finanțe), Steven Mnuchin, a declarat că poate fi avută în vedere reluarea activitatea companiilor în luna mai.

„S-ar putea”, a spus Anthony Fauci într-un interviu pentru canalul CBS, întrebat dacă ar fi de conceput o vară cu concedii, meciuri de baseball, nunţi şi reuniuni familiale.

El a insistat însă că revenirea la normal va fi treptată şi decalată în funcţie de regiune, New York-ul, de exemplu, fiind mult mai afectat ca alte state.

„Răspunsul la întrebarea dvs (privind posibilitatea ca americanii să-şi ia vacanţa de vară) este deci da, dacă facem ce trebuie pentru a împiedica o recrudescență. Trebuie să ne continuăm şi chiar să ne întărim eforturile de atenuare (a contaminărilor) şi de separare fizică”, a explicat medicul.

Anthony Fauci sugerează de câteva zile, mai în glumă mai în serios, că americanii ar trebui poate să nu mai dea mâna, pe viitor.

În ceea ce-l priveşte, Fauci a spus că nu intenţionează să-şi ia concediu. „Rămân precaut, pentru că la redeschiderea ţării, aşa cum se spune acum, trebuie să fim pregătiţi pentru o redemarare a infecţiilor, trebuie să dispunem de o metodă foarte agresivă şi eficientă de a identifica, izola şi urmări contactele, pentru a evita un nou vârf ca acum”, a spus Fauci.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat, la rândul său, la CNBC, că activitatea companiilor ar putea fi reluată luna viitoare, din momentul în care preşedintele Donald Trump va fi asigurat în legătură cu aspectele legate de sănătate. „Vom face tot ce este necesar ca întreprinderile americane şi lucrătorii americani să poată reîncepe activitatea şi să dispună de lichidităţile de care au nevoie pentru a face afacerile să funcţioneze”, a promis Mnuchin, citat de Agerpres.

Numeroase magazine, restaurante, mici afaceri au fost nevoite să-şi oprească activitatea acum aproape o lună, aruncând SUA într-o gravă recesiune. În trei săptămâni, 16,8 milioane de oameni au solicitat pentru prima dată ajutor de şomaj, o premieră. Donald Trump, care vizează un al doilea mandat la Casa Albă, nu şi-a ascuns dorinţa ca activitatea economică să fie redemarată cât mai curând posibil.

Ultimul bilanţ indică peste 457.000 de infectări cu noul coronavirus în SUA şi peste 16.200 de decese.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri