Legăturile lui Trump cu Rusia. Scandalurile de corupție gravitează în jurul învestiturii

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu trump fb4

Lobby-istul american Elliott Broidy se află în centrul unei investigații a procurorilor federali pentru sumele cheltuite cu ocazia ceremoniei de învestire a președintelui american și este posibil ca ancheta să fie extinsă și asupra acuzațiilor privind presupusele legături din campanie ale lui Donald Trump cu Rusia. În articolul publicat de talkingpointsmemo.com, este menționat și liderul PSD, Liviu Dragnea.

dragnea grindeanu trump fb
Liviu Dragnea (cu spatele), la cina cu Donald Trump.

Citiţi şi: Dragnea îşi pregăteşte plecarea de la putere. Şi întoarcerea. Ca preşedinte

Pe fondul scandalului privind legăturile lui Trump cu Moscova, faptele de care este acuzat Broidy au trecut relativ neobservate. „Dar acuzațiile împotriva lui Broidy sunt uluitoare și simple în același timp”, scris publicația citată. Astfel, pentru zeci de milioane de dolari, Broidy le-ar fi promis unor oficiali și unor grupuri de interese de Orientul Mijlociu, Malaysia și China că va schimba în favoarea lor o serie de politici ale Administrației americane.

La ceremonia de învestire a lui Trump, se pare că Elliott Broidy l-a întâlnit pe un controversat om de afaceri, George Nader, ridicat de FBI pentru audieri la începutul acestui an. Procurorul Robert Mueller este interesat, în special, de participarea lui Nader la un așa-numit summit desfășurat, în ianuarie 2017, în Seychelles, unde s-au mai prezentat fondatorul companiei de securitate Blackwater, Erik Prince, șeful Russian Direct Investment Fund, Kirill Dmitriev, și prințul din Emirate, Mohammed bin Zayed al-Nahyan.

O cale sigură spre întâlnirea cu președintele

Comitetul de învestire le-a permis republicanilor care nu au crezut în victoria lui Trump și altora interesați să reintre în joc și să se apropie de noul lider de la Casa Albă. În schimbul a milioane de dolari, ei primeau invitații la evenimente unde se puteau întâlni cu Trump și cu membri importanți ai Administrației.

Procurorii din Manhattan vor să afle dacă au existat și oficial străini care și-au plătit astfel accesul la Trump și au obținut schimbările de politici dorite.

În acest context este menționat și Liviu Dragnea, care a postat pe Facebook o fotografie cu Trump din timpul unei cine organizate cu o zi înaintea învestiturii.

Publicația talkingpointsmemo.com mai reamintește că una dintre companiile lui Broidy, Circinus, s-a aflat în negocieri pentru contracte guvernamentale în România.

La mai mult de un an de la mult discutata vizită a lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu în Statele Unite, cu ocazia învestirii lui Donald Trump, apar detalii din culisele acestei deplasări. Publicaţia americană McClatchy descrie legăturile liderului PSD cu un Broidy. La câteva luni după această vizită, firma cu profil militar a celui care l-a invitat pe Liviu Dragnea la Washington şi-a deschis o filială şi în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...