Mexicul nu va plăti pentru zidul antiimigraţie promis de Trump

Data publicării:
Immigration And Border Security Issues Loom Heavy In Upcoming U.S. Elections

Liderul diplomaţiei mexicane a anunţat miercuri după-amiază că executivul nu are de gând să finanţeze ridicarea zidului antiimigraţie promis în campania electorală de republicanul Donald Trump. În urmă cu mai multe luni, miliardarul republican a ameninţat că mexicanii vor plăti pentru zidul de la frontieră sau vor suferi consecinţe sub forma unor sancţiuni economice, transmite Reuters, citată de News.ro.

Immigration And Border Security Issues Loom Heavy In Upcoming U.S. Elections
Foto: Guliver/GettyImages

„Finanţarea zidului nu este parte a viziunii noastre. A existat o comunicare zilnică şi fluidă cu mai mulţi reprezentanţi ai campaniei”, a declarat ministrul mexican de Externe, Claudia Ruiz Massieu.

De asemenea, preşedintele mexican a anunţat că este pregătit să colaboreze cu miliardarul republican pentru a sprijini relaţiile bilaterale dintre cele două state. 

Preşedintele Erique Pena Nieto a promis că cele două state vor continua să aibă relaţii apropiate de colaborare şi să dea dovadă de respect reciproc.

„Statele Unite şi Mexic sunt naţiuni prietene, parteneri şi aliaţi şi vom continua să colaborăm pentru menţinerea competivităţii şi pentru dezvoltarea Americii de Nord”, a declarat Nieto.

Liderul mexican a devenit ţinta unor critici dure, după ce l-a primit în vizită pe Donald Trump, deşi acesta din urmă nu s-a sfiit să-i numească violatori şi criminali pe imigranţii mexicani şi a promis că va ridica un zid la frontiera dintre SUA şi Mexic.

De asemenea, preşedintele american ales a promis că va renunţa la acordul comercial NAFTA, care a dus la creşterea schimburilor comerciale dintre Mexic, Canada şi Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri