Primele imagini cu principalul suspect al atacului armat din SUA. Bărbatul ar fi ucis cu sânge rece 5 persoane

Data actualizării: Data publicării:
jarrod ramos

Atacul armat care a făcut joi cinci morţi la sediul unui jurnal din Annapolis, în Maryland (estul Statelor Unite), este un "atac ţintit", a declarat Bill Krampf, un responsabil al poliţiei locale, citat de AFP, relatează Agerpres.

Capital, un cotidian local, primise ameninţări „deosebit de violente” pe reţele sociale, a declarat presei poliţistul. Presupusul autor este în vârstă de circa 40 de ani şi locuieşte în acest stat de pe Coasta de Est, potrivit autorităţilor.

"Ştim că au fost trimise ameninţări la Capital Gazette pe reţele sociale. Încercăm să verificăm ce cont a fost şi cine le-a trimis", a mai spus poliţistul.

Angajații de la Capital Gazette au declarat că bărbatul a pătruns în clădire înarmat cu o mitralieră și mai multe grenade cu fum, apoi a deschis focul asupra redacției.

Suspectul reținut de polițiști se numește Jarrod Ramos. El a pierdut în 2012 un proces cu publicația americană, pe care o dăduse în judecată pentru defăimare. Poliția nu a confirmat însă deocamdată dacă acesta este motivul din spatele atacului.

„Nu pot confirma dacă el cunoştea angajaţii ori pur şi simplu a vizat compania în general”, a adăugat Bill Krampf.

Victimele atacului armat au fost identificate de autorități. Este vorba despre două femei, un reporter și un reprezentant de vânzări, de 65, respectiv 34 de ani, și trei bărbați, în vârstă de 59, 61 și 56 de ani, toți editori ai publicației. Alte 170 de persoane au fost evacuate din clădire. 

 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri