Șeful interimar al Pentagonului încearcă să-i liniștească pe aliați, după demiterea lui Mark Esper

Data publicării:
Christopher Miller a preluat interimar șefia Pentagonului, după demiterea lui Mark Esper
Christopher Miller a preluat interimar șefia Pentagonului, după demiterea lui Mark Esper Foto: Guliver/GettyImages

Şeful interimar al Pentagonului, Christopher Miller, a căutat vineri să-i liniştească pe aliați, dar și publicul american, afirmând că Departamentul Apărării continuă să protejeze SUA şi interesele lor în lume, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Christopher Miller a menționat că a avut în ultimele zile convorbiri telefonice cu omologii săi din Franţa, Germania şi Marea Britanie, precizând că va discuta în cursul zilei şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Vreau să asigur publicul american, precum şi pe aliaţii şi pe partenerii noştri că Departamentul Apărării nu este mai slab”, a declarat Miller, numit luni de Donald Trump să preia interimar conducerea, după destituirea lui Mark Esper.

Armata americană „continuă să-şi asume misiunea vitală de protejare a ţării, a populaţiei şi a intereselor noastre în lume”, a adăugat el, primindu-l la Pentagon pe ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis.

Aceasta este a doua oară când Miller, care va fi înlocuit în 20 ianuarie 2021 când preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua atribuţiile, se exprimă public. El a mai pronunţat o alocuțiune miercuri, în cursul inaugurării unui muzeu al armatei terestre într-o suburbie a Washingtonului.

În timp ce responsabili democraţi au protestat în legătură cu demiterea lui Esper cu 70 de zile înainte de terminarea mandatului lui Donald Trump, secretarul interimar al apărării a menționat că a discutat cu preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi cu responsabilii comisiilor pentru forţele armate din Cameră şi Senat.

În afară de Miller, un fost locotenent al forţelor speciale care a preluat conducerea Centrului Naţional de Contraterorism în urmă cu trei luni, Trump a numit mai mulţi dintre apropiații săi, consideraţi deosebit de loiali, în importante posturi civile în Pentagon.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri