Sari la conținut

Trump: Credeam că va fi mai ușor să fiu președinte

Președintele SUA, Donald Trump, a spus că se simte ca într-un cocon și că este surprins de cât de greu este să fii șef de stat. Se aștepta să fie mai ușor decât să fii om de afaceri. Declarațiile liderului american vin după primele 100 de zile de mandat. 

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University

Foto: Gulliver/ Getty Images

„Îmi iubeam fosta viaţă, aveam atât de multe chestii care mergeau pentru mine. Asta implică mult mai multă muncă decât fosta mea viaţă, Credeam că va fi mai uşor”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-un interviu pentru Reuters, citat de News.ro

Donald Trump a precizat că era obișnuit să nu aibă parte de intimitate în „vechea sa viaţă”, dar este surprins de cât de puţină intimitate are ca preşedinte al Statelor Unite. Miliardarul republican încearcă în continuare să se obişnuiască cu prezenţa non-stop a agenţilor de la Secret Service.

„Chiar eşti în coconul tău mic, pentru că ai o protecţie atât de masivă încât nu poţi să mergi nicăieri”, a spus liderul SUA. 

Atunci când preşedintele părăşeste Casa Albă, acesta este cel mai probabil într-o limuzină sau într-un SUV. De asemenea, miliardarul recunoaşte că îi este dor să-şi conducă propria maşină şi regretă că nu poate să facă asta la Casa Albă.

„Mi-ar plăcea să conduc. Nu mai pot să conduc”, susţine Donald Trump.

Trump nu a renunţat la multe obiceiuri pe care le avea atunci când îşi conducerea imperiul financiar şi deţinea propria emisiune TV.

El recunoaşte că apelează adeseori la prieteni din exteriorul administraţiei prezidenţiale şi la foşti colegi pentru a primi sfaturi sau încurajări, iar consilierii de rang înalt s-au resemnat deja cu acest comportament din partea lui Donald Trump.

La mai bine de cinci luni de la victoria sa în alegerile prezidenţiale şi la o sută de zile de la învestire, miliardarul republican se gândeşte în continuare la alegerile din toamnă, în care a învins-o pe Hillary Clinton. Donald Trump chiar a întrerupt o discuţie despre preşedintele Chinei, Xi Jinping, pentru a da o copie a hărţii electorale din 2016 jurnaliştilor de la Reuters.

„Uite aici, poţi să o păstrezi, asta este harta finală cu numere. E destul de bună, nu-i aşa? Desigur că noi suntem cu roşu”, a spus preşedintele republican de la Biroul Oval.

De asemenea, miliardarul a împărţit cu generozitate hărţi electorale cu toţi cei trei reporteri ai Reuters prezenţi la Casa Albă.