Un adolescent a murit îngropat de viu pe o plajă din Carolina de Nord după ce o dună de nisip s-a prăbușit peste el

Data publicării:
Plaja din Carolina de Nord unde un adolescent a murit strivit sub o dună de nisip prăbușită
Una din plajele din Cape Hatteras National Seashore, Carolina de Nord, locul în care un adolescent a fost strivit sub o dună de nisip. Foto: Profimedia Images

Un băiat de 17 ani a murit la finalul săptămânii trecute după ce a rămas blocat într-o groapă adâncă de pe o plajă din Carolina de Nord atunci când o dună de nisip s-a prăbușit peste el și l-a îngropat de viu, au transmis oficialii, potrivit Insider.

Adolescentul din Chesapeake, Virginia, a ajuns blocat sâmbătă într-o groapă de pe o plajă din Carolina de Nord care a fost săpată în spatele unei dune de nisip ascunsă de restul plajei, potrivit Serviciului Parcurilor Naționale din SUA.

Înainte ca oamenii legii să poată interveni, familia și prietenii băiatului au pornit în căutarea sa și au descoperit că a fost îngropat sub câțiva metri de nisip provenit de la o dună surpată.

Gardienii au fost ajutați de membrii familiei victimei „să scoată adolescentul în timp ce îi administrau primul ajutor”. În ciuda eforturilor, băiatul a murit.

plajă-dune-de-nisip
Dune de nisip din apropierea zonei în care s-a produs accidentul. Foto: Profimedia Images

„Îndemnăm vizitatorii să nu sape gropi adânci pe plajă din cauza pericolului pe care îl prezintă pentru persoanele de pe plajă și pentru personalul de intervenție pentru situații de urgență”, a transmis David Hallac, inspectorul-șef al Parcurilor Naționale din Estul Carolinei de Nord.

Oamenii nu ar trebui să sape o groapă prea adâncă în care ajungi cu capul sub nivelul normal al nisipului de pe plajă, este sfatul de pe site-ul Serviciului Parcurilor Naționale.

Anul trecut, un băiat de 13 ani a murit după ce a încercat să sape un tunel printr-o dună de nisip, aceasta prăbușindu-se peste el într-un parc natural din Utah, potrivit oficialilor.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri