Un cuplu răpit de talibani a făcut doi copii în captivitate

Data actualizării: Data publicării:
ostatici

Un cuplu americano-canadian, răpit în 2012 de un grup de talibani, a făcut doi copii în captivitate. Într-o nouă înregistrare cu cei doi, trimisă guvernelor celor două țări, apar și copiii cuplului, care până acum nu au fost văzuți niciodată. Guvernul canadian și cel american au transmis că analizează înregistrarea, relatează The Star.

ostatici

Caitlan Coleman, cetățeană americană în vârstă de 31 de ani, era însărcinată atunci când a fost răpită alături de soțul ei, canadianul Joshua Boyle, de gruparea talibană Haqqani. Cei doi au fost răpiți lângă Kabul, în timpul unei excursii prin Asia Centrală. 

Ea spune că înregistrarea a fost realizată pe 3 decembrie și îi critică atât pe răpitorii ei, cât și pe guvernul american și cel canadian. În înregistrare, Coleman imploră încetarea „coșmarului kafkaiesc” pe care îl trăiesc.

Înțelegem că ambele părți ne urăsc și sunt mulțumiți să ne lase pe noi și pe cei doi copii ai noștri, care au supraviețuit, în această situație. Ne rămâne doar să ne rugăm că cineva va recunoaște atrocitățile la care ne supun în numele unei răzbunări”, a spus Coleman.

În tot acest timp, cei doi băieți, care la fel ca și părinții lor par sănătoși, stau în poala tatălui lor.

Copiii mei și-au văzut mama pângărită”, a adăugat Coleman.

Ea a făcut un apel atât la președintele Barack Obama cât și la președintele-ales Donald Trump să ajungă la o înțelegere cu răpitorii săi.

„Obama, moștenirea pe care o lași la finalul mandatului tău este probabil importantă pentru tine, iar pentru noi sunt importante viețile noastre și ale copiilor noștri. Te rog, să nu fi următorul Jimmy Carter. Dă-le ceva ca să păstrați aparențele și tu și ei și noi să putem părăsi regiunea permanent”, spune Caitlan Coleman în înregistrare cu referire la încercarea eșuată a președintelui Jimmy Carter de a obține eliberarea ostaticilor americani din Iran în 1980.

Președintelui-ales Donald Trump, Caitlan Coleman i-a adresat următorul mesaj: „Vor bani, putere și prieteni. Trebuie să le dai toate aceste lucruri înainte de a înainte în negocieri. O luare de ostatici care durează de cinci ani durează deja prea mult și arată eșecul de ambele părți”. 

De asemenea, soțul ei, Joshua Boyle, spune că răpitorii lui „nu vor ajunge la o înțelegere până nu primesc ceea ce cer”

Presa scrie că gruparea Haqqani cere în schimbul lor eliberarea a trei dintre membri săi.

De asemenea, nu au apărut explicații cu ce a vrut să spună Caitlin Coleman când a vorbit despre cei doi fii ai săi care au „supraviețuit”. Presa speculează că femeia a pierdut o sarcină în captivitate. 

Guvernul canadian a cerut eliberarea urgentă a familiei pe motive umanitare și a spus că Statele Unite lucrează „agresiv” la aducerea tuturor ostaticilor americani acasă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri