Taiwanul a detectat 43 de avioane militare și 7 nave chineze în jurul insulei în 24 de ore

Data publicării:
avion chinez de lupta J-16
Taiwanul acuză China de repetate pătrunderi în zona sa de identificare aeriană. Foto: Profimedia Imges

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că a detectat 43 de avioane militare chineze în jurul insulei în decurs de 24 de ore.

43 de avioane şi şapte nave chineze au fost detectate în jurul insulei Taiwan într-un interval de 24 de ore, de marți dimineață până miercuri dimineață la ora 06:00 (22:00 GMT), potrivit unui comunicat al ministerului taiwanez, preluat de AFP și Agerpres.

Dintre acestea, 37 de avioane au traversat linia mediană - o demarcaţie neoficială între China şi Taiwan pe care Beijingul nu o recunoaşte - şi au pătruns în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din sud-vestul şi sud-estul Taiwanului, a mai precizat sursa citată.

China consideră Taiwanul ca fiind parte a teritoriului său şi nu a exclus niciodată că ar putea folosi forţa militară pentru a prelua controlul asupra insulei.

În octombrie, ministrul apărării din Taiwan a afirmat că, anul acesta, China şi-a intensificat acţiunile de „intimidare militară”, trimiţând numeroase avioane militare în jurul insulei şi accelerând desfăşurarea de rachete balistice.

Ministerul Apărării taiwanez a avertizat împotriva „acestei hărţuiri militare continue din partea Beijingului”, care ar putea „conduce cu uşurinţă la o escaladare bruscă a tensiunilor şi care ameninţă securitatea regională”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri