Țara europeană cu 5.400 de infectări până acum anunță că primește, fără nicio restricție, toți cetățenii care au avut COVID-19

Data publicării:
strada cu case cu acoperisuri colorate in islanda
Islanda anunță că primește, fără nicio restricție, toți cetățenii care au avut COVID-19 FOTO: Getty Images

Călătorii care speră să ajungă în Islanda vor putea face acest lucru fără a intra în carantină sau fără a face un test, dacă au avut și s-au vindecat de COVID-19.

Începând cu 10 decembrie, cei care intră în țară vor fi scutiți de cerințele obligatorii de carantină și screening pentru Covid-19 dacă pot furniza dovezi ale infecției anterioare, potrivit Direcției de Sănătate, relatează CNN

Regulile actuale impun tuturor călătorilor care sosesc în Islanda din zonele cu risc Covid-19 să stea 14 zile de carantină sau să facă două teste de screening Covid-19, la o distanță de cinci zile, timp în care stau în carantină. În prezent, Islanda consideră toate țările zone cu risc.

Călătorii vor fi scutiți de toate aceste măsuri numai dacă pot furniza dovezi ale infecției anterioare constând în documente eliberate de spitale recunoscute sau confirmare de epidemiologul șef din Islanda, a spus pentru sursa citată un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. Diagnosticul clinic nu este considerat valid, a adăugat acesta.

Islanda a fost apreciată pentru modul în care a gestionat criza, după o creștere a cazurilor înregistrată în februarie. După un regim riguros de control, țara și-a redeschis frontierele pe 15 iunie.

În noiembrie, țara a anunțat o „relaxare prudentă” a unor restricții.

Până acum, Islanda a anunțat 5.413 cazuri de coronavirus și 27 de decese, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri