Toți pasagerii avionului Southwest Airlines au făcut o greșeală care îi putea costa viața

Data publicării:
pasageri

Deși la începutul fiecărui zbor echipajul de la bord face instructajul pasagerilor privind măsurile de securitate în caz de urgență, puțini sunt cei care sunt atenți la indicații. Iar acest lucru îi poate costa viața. Au dovedit-o pasagerii avionului Southwest Airlines, al cărui motor a explodat în timpul zborului. În incident, o femeie și-a pierdut viața, iar alți șapte pasageri au fost răniți.

Tijele desprinse din motor au găurit fuzelajul avionului și au spart un hublou, cauzând depresurizarea cabinei, la aproximativ 20 de minute de la decolare. Imaginile filmate la bordul aeronavei arată că măștile de oxigen au fost eliberate automat, însă un detaliu surprins în filmări arată un lucru cât se poate de grav: niciunul dintre pasageri nu respiră corect prin măștile cu oxigen.

În mod normal, masca ar trebui fixată astfel încât să acopere gura și nasul pasagerului, iar acesta să respire apoi normal. Însă toți pasagerii Southwest Airlines și-au pus masca de oxigen doar în jurul gurii.

„OAMENI: ascultați-vă însoțitorii de zbor. Aproape toți pasagerii din această imagine poartă greșit masca de oxigen. Puneți jos telefoanele, încetați cu selfieurile și ascultați! Acoperiți-vă atât gura, cât și nasul”, a atras atenția pe Twitter Bobby Laurie, un fost însoțitor de zbor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un avion care zboară la altitudini mari cu o cabină depresurizată este un risc pentru pasagerii care nu își pun corect măștile de oxigen. Acest lucru deoarece hipoxia, privarea organismului de oxigen, poate cauza pierderea conștienței în doar câteva minute. Principalele simptome includ amețeli, vedere încețoșată, dureri de cap, epuizare fizică, vertij, amorțeala membrelor și o stare generalizată de confuzie: persoana afectată nu își dă seama că suferă de hipoxie.

Măștile de oxigen de la bordul avioanelor asigură un flux corespunzător de oxigen, însă doar atâta timp cât sunt utilizate corect. Pasagerii care nu își acoperă inclusiv nasul riscă să nu primească suficient oxigen și să intre în hipoxie, avertizează medicii și specialiștii în aviație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri