„Totul a luat-o razna”. Fostul șef al Twitter, Jack Dorsey, critică deschis conducerea companiei de către Elon Musk

Data publicării:
jack dorsey
Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey. Foto: Profimedia Images

Fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, a criticat în mod deschis conducerea companiei de către Elon Musk, într-o serie de postări pe reţelele sociale, scriind că ”totul a luat-o razna” şi că Musk ”ar fi trebuit să renunţe” la achiziţie, relatează CNBC.

Utilizatorii Bluesky, o nouă platformă de socializare care este prezentată ca o potenţială alternativă la Twitter, au provocat discuţia. Aceştia l-au întrebat pe Dorsey dacă crede că Musk este liderul potrivit pentru Twitter, la care Dorsey a răspuns: ”Nu”. 

"Nu. Nici nu cred că a acţionat corect după ce şi-a dat seama că momentul este prost. Nici nu cred că consiliul de administraţie ar fi trebuit să forţeze vânzarea. Totul a luat-o razna”, a scris Dorsey. El a adăugat că se bucură că se construiesc noi platforme de social media precum Bluesky, relatează News.ro.

Dorsey a susţinut Bluesky din 2019, când încă era CEO al Twitter. Acesta l-a numit anterior pe Musk ”singura soluţie” pentru a prelua Twitter. Într-un tweet din aprilie 2022, Dorsey a spus că are încredere ”în misiunea lui Musk de a extinde lumina conştiinţei” prin intermediul platformei. Dar, un an mai târziu, părerea lui Dorsey pare să se fi schimbat. 

Musk, care este şi CEO-ul Tesla şi al SpaceX, a provocat nemulţumire din cauza preluării tumultoase a Twitter, pe care a achiziţionat-o pentru 44 de miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut. 

Reducerile semnificative de locuri de muncă ale lui Musk, politica radicală şi modificările caracteristicilor au zdruncinat încrederea agenţilor de publicitate, politicienilor şi celebrităţilor, printre alţii. Mulţi şi-au anunţat public decizia de a părăsi sau de a reduce utilizarea platformei, inclusiv Elton John, Jim Carrey şi MTA, agenţia de transport public din New York. 

La scurt timp după ce a făcut cea mai bună şi finală ofertă pentru achiziţionarea Twitter, pentru 44 de miliarde de dolari, sau aproximativ 54,20 de dolari pe acţiune, Musk a încercat să renunţe la acordul de cumpărare a companiei.

Ar fi trebuit să plătească o penalizare de 1 miliard de dolari, cunoscută altfel sub numele de ”taxă de despărţire”, pentru a face acest lucru, şi a dovedi unui tribunal din Delaware că are un motiv întemeiat pentru a pleca.

În timp ce Musk a dus problema în instanţă, a ajuns oricum să încheie înţelegerea. Dorsey, care este încă acţionar al Twitter, a susţinut acordul de preluare, la acea vreme. Dar, vineri, el a scris că lucrurile ar fi trebuit să meargă altfel.

”Cred că ar fi trebuit să plece şi să plătească 1 miliard de dolari”, a spus Dorsey. Nu este clar dacă Musk sau Twitter au avut această opţiune.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri