Ucraina a revendicat mai multe atacuri cu dronă împotriva unor obiective militare rusești în Crimeea anexată

Data publicării:
harta cu peninsula crimeea
FOTO: Profimedia Images

Ucraina a revendicat, marţi, atacuri cu drone împotriva unor obiective militare ruseşti în partea estică a Crimeei, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014 şi care serveşte drept bază de aprovizionare în spatele frontului pentru trupele implicate în invazia rusească a Ucrainei.

„Drone au lovit mai multe instalaţii militare importante în Crimeea”, între care un sistem de radare din apropierea localităţii Bagherovo, nu departe de oraşul Kerci, în estul Crimeei, a afirmat o sursă din sectorul de apărare ucrainean, la curent cu operaţiuni ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Crimeea anexată de Rusia în 2014 este periodic vizată de atacuri ucrainene, în condițiile în care ea este baza flotei rusești din Marea Neagră şi o cale de aprovizionare-cheie pentru forţele ruse aflate în sudul şi estul Ucrainei.

Mai devreme în cursul zilei, ministerul rus al apărării transmisese, la rândul său, că ar fi neutralizat zeci de drone ucrainene deasupra peninsulei Crimeea şi a Mării Azov.

Potrivit sursei ucrainene, atacul a lovit, de asemenea, un loc de aterizare pentru elicoptere, un alt sistem de radare şi un sistem de control al rachetelor antiaeriene situat în Arabat Spit, o fâşie de nisip în Marea Azov care leagă Crimeea de împrejurimile oraşului Ghenicesk, în regiunea ucraineană Herson.

SBU şi GUR - Direcţia principală de informaţii al ministerului ucrainean al apărării - au provocat daune „considerabile”, de asemenea, unui terminal petrolier maritim la Feodosia, care „furnizează carburant trupelor ruse”, potrivit aceleeaşi surse.

Marţi dimineaţa, ministerul rus al apărării afirmase că a distrus 22 de drone ucrainene şi a interceptat alte 13 deasupra Mării Azov şi a Crimeei. În cursul dimineţii, patru drone ucrainene au fost distruse şi alte două interceptate deasupra Mării Azov, a adăugase după puţin timp acesta într-un al doilea comunicat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri