Ucraina acuză Rusia că încearcă să provoace un răspuns al armatei Kievului

Data publicării:
Ukraine: Artillery strikes in the town of Stanytsia Luhanska
Foto: Profimedia Images

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a acuzat vineri Rusia de organizarea unor provocări în estul Ucrainei pentru a încerca să provoace armata ucraineană să răspundă, dar a adăugat că ţara sa va acţiona pe căi paşnice pentru a dezamorsa criza, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă, ministrul pentru Integrarea Teritoriilor Ocupate Temporar Iryna Vereshchuk a declarat că Rusia încearcă să forţeze Ucraina să facă concesii, conform Agerpres.

La rândul său, Danilov a menţionat că Ucraina nu are planuri de eliberare prin forţă a teritoriilor deţinute de separatişti, adăugând că o invazie rusă a Ucrainei la scară largă este puţin probabilă.

Washingtonul a descris vineri drept o manevră „cinică” anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei, acţiune în care Statele Unite văd pregătiri ale unei ofensive militare a Rusiei, notează AFP.

Kievul şi Washingtonul acuză Moscova că pregăteşte o invazie în Ucraina sau o provocare prin care să justifice o invazie, ceea ce Rusia de asemenea neagă în continuare, în timp ce, conform SUA, circa 190.000 de militari ruşi sunt în apropierea graniţei ucrainene.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri