Ucraina discută cu România posibilitatea de a-și exporta produsele agricole prin portul Constanța

Data publicării:
lan de grâu
Foto: Profimedia Images

Ucraina discută cu România posibilitatea ca produsele agricole ucrainene să fie exportate prin intermediul portului Constanța, având în vedere faptul că invazia rusească a blocat porturile ucrainene, a transmis, miercuri, ministerul ucrainean al agriculturii.

Ucraina, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale şi uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-şi asigura necesarul alimentar pentru doi ani, însă pierde 1,5 miliarde de dolari în fiecare lună din cauza incapacităţii de a exporta produse agricole, după ce Rusia a invadat-o și i-a blocat principalele porturi maritime, se arată în comunicatul Ministerului ucrainean al Agriculturii.

De asemenea, incapacitatea Ucrainei de a mai exporta produse agricole riscă să provoace perturbări puternice în ce privește securitatea alimentară, mai ales în unele țări sărace.

Economia ucraineană suferă masiv ca urmare războiului inițiat de ruși - bugetul statului ucrainean riscă să fie amputat cu 43,8 miliarde de euro, respectiv o scădere de aproape 90% faţă de bugetul anual prevăzut, transmitea cu câteva zile în urmă guvernul de la Kiev.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri