Ucraina le cere cetățenilor săi fugiți din cauza războiului să nu se întoarcă în țară

Data publicării:
Oameni evacuați din Mariupol
Vicepremierul ucrainean le cere cetățenilor care au fugit din țară în urma războiului să nu se întoarcă acasă în această iarnă. Foto: Profimedia Images

Vicepremierul ucrainean le cere cetățenilor care au fugit din țară în urma războiului să nu se întoarcă acasă în această iarnă, pentru a evita blocarea sistemului național de electricitate.

Din cauza bombardamentelor rusești care au vizat sectorul energetic au avut loc pene masive de curent în special în estul Ucrainei.

Vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk le-a cerut ucrainenilor „să nu se întoarcă încă”. 

„Trebuie să supraviețuim în această iarnă. [Dacă oamenii se întorc] rețeaua electrică s-ar putea defecta”, a spus ea, citată de CNN.

„Vedeți ce face Rusia. Toată lumea vede asta. Să te întorci acum înseamnă să te expui pe tine, pe copiii tăi, pe rudele vulnerabile la asta. (...) În primăvară mi-ar plăcea foarte mult să lucrăm împreună pentru a reconstrui regiunea noastră Harkov, regiunea Herson și restul orașelor și așezărilor noastre aici, în Ucraina”, a adăugat Vereșciuk.

Oficialul ucrainean a declarat că situația s-ar putea înrăutăți, dar a subliniat că orice s-ar întâmpla, „supraviețuim în această iarnă și apoi ne gândim la orice altceva”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marți la o conferință internațională de la Berlin că rachetele rusești și dronele iraniene au „distrus mai mult de o treime” din sectorul energetic al Ucrainei.

Zelensky a spus că atacurile au avut ca scop să facă greu de suportat această iarnă de către ucraineni.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri