Ucraineancă arestată pentru că transmitea rușilor secrete militare de la soțul ei de pe front. „A făcut asta deși au un fiu împreună”

Data actualizării: Data publicării:
femeie arestata si 2 ofiteri SBU din Ucraina, toti cu fetele blurate
Identitatea femeii acuzate de spionaj în favoarea Rusiei nu a fost dezvăluită. Foto: SBU Ucraina

O femeie de 31 de ani din estul Ucrainei a fost arestată sub acuzația că a dezvăluit serviciilor rusești de informații date de poziționare ale unității în care se află soțul ei, precum și ale altor obiective militare, a anunțat vineri serviciul ucrainean de informații SBU, potrivit Reuters.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este din regiunea Dnipropetrovsk. Ea este acuzată că a furnizat rușilor informații despre locația unor clădiri militare și echipamente de pe linia frontului din regiunile Donețk și Zaporojie, a arătat SBU într-un comunicat.

Potrivit serviciului de informații, femeia își întreba soțul aflat pe front despre locul unde se află unitatea lui.

„Ea transmitea informațiile pe care le primea prin aplicații de mesagerie către serviciile rusești de informații, care le foloseau pentru a iniția lovituri de artilerie și atacuri aeriene”, se mai precizează în comunicat.

„Ea a făcut acest pas în ciuda faptului că este măritată cu un soldat al Forțelor Armate ale Ucrainei și că au un fiu împreună”, subliniază SBU.

Serviciul de informații al Ucrainei anunță în mod regulat arestarea unor persoane despre care spune că sunt spioni și că au transmis informații cu caracter militar Moscovei.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri