UE: Faptul că Boris Johnson nu a semnat solicitarea de amânare a Brexit nu schimbă nimic

Data actualizării: Data publicării:
Ultimul termen pentru un acord post-Brexit cu UE
Foto: Getty Images

Prim-ministrul Regatului Unit a încercat să-şi submineze propria solicitare de amânăre a Brexitului, trimiţând-o nesemnată şi însoţită de o altă scrisoare în care le cerea oficialilor europeni să o ignore pe prima. Liderii de la Bruxelles spun că faptul că Johnson nu a semnat scrisoarea „nu schimbă absolut nimic”, iar Comisia Europeană va lua în considerare solicitarea amânării, relatează CNN.

Faptul că Boris Johnson nu a semnat scrisoare „nu schimbă nimic” în ceea ce priveşte deliberarea de către statele Uniunii Europene asupra solicitării, a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva.

Am luat notă de votul din Camera Comunelor de sâmbătă şi de solicitarea Regatului Unit de a extinde termenul Articolului 50 până la 31 ianuarie 2020. Preşedintele (Consiliului European – n. red.) Tusk se consultă acum cu liderii celor 27 de state ale Uniunii Europene în ceea ce o priveşte.

Cel mai important este ca Regatul Unit să explice care sunt următorii paşi pe care îi are în vedere. Bineînţeles că şi noi vom urmări evenimentele care se desfăşoară la Londra în această săptămână cu mare atenţie”, a declarat Andreeva în faţa jurnaliştilor.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri