Bernie Ecclestone, miliardarul britanic care „ar încasa un glonț” pentru Putin, va fi inculpat pentru fraudă

Data actualizării: Data publicării:
Bernie Ecclestone face semnul OK lângă Putin.
Bernie Ecclestone, miliardarul britanic care „ar încasa un glonț” pentru Putin, va fi inculpat pentru fraudă. Foto: Profimedia

Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, va fi inculpat pentru fraudă fiindcă a omis să declare fiscului britanic 400 de milioane de lire sterline din bunuri deţinute în străinătate, a anunţat luni procuratura, informează AFP.

Într-un comunicat, Andrew Penhale, aflat în fruntea CPS (Procuratura Coroanei britanice), a indicat că CPS a trecut în revistă elementele transmise de fisc şi a autorizat punerea sub acuzare a lui Ecclestone pentru fraudă „în legătură cu nedeclararea existenţei unor bunuri deţinute în străinătate a căror valoare este estimată la peste 400 de milioane de lire sterline”.

Simon York, de la HMRC (Revenue and Customs, fiscul britanic), a declarat că ancheta fiscală vizându-l pe Ecclestone a fost „complexă şi internaţională”.

În vârstă acum de 91 de ani, Ecclestone a condus timp de aproape 40 de ani Formula 1, până în ianuarie 2017, când a fost îndepărtat de noul deţinător al drepturilor comerciale ale disciplinei, grupul american Liberty Media.

Efemer pilot de curse la sfârşitul anilor 1950, apoi patron al echipei Brabham, omul de afaceri britanic, cu o avere estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline, este considerat artizanul transformării F1, ce a devenit o activitate profitabilă sub conducerea sa.

La sfârşitul anilor 1970, el a fost unul dintre pionierii comercializării drepturilor TV pentru evenimente sportive, potrivit AFP, citată de Agerpres.

O audiere a fost programată pentru 22 august la tribunalul din Westminster din Londra. Deocamdată nu a fost specificat dacă Ecclestone va fi convocat să participe.

Ecclestone, fostul șef al Formulei 1: „Aș încasa un glonț pentru Putin”

Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, a spus joi că ar „încasa un glonț” pentru Vladimir Putin, adăugând că războiul din Ucraina al președintelui rus nu a fost declanșat în mod intenționat, scrie BBC.

Ecclestone și-a construit o relație apropiată cu Putin când cei doi au discutat despre organizarea Marelui Premiu al Rusiei care și-a făcut debutul în 2014 la Soci, stațiunea turistică rusească de la Marea Neagră.

Fostul șef al Formulei 1 a fost criticat în 2016 pentru că a spus că Putin este „tipul care ar trebui să conducă Europa” și s-a remarcat prin declarațiile controversate și demodate pe care le-a făcut pe teme sociale și politice.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri