CE a dat în judecată Polonia și Cehia pentru că nu permit cetățenilor din alte țări UE să participe la alegeri locale și europene

Data actualizării: Data publicării:
sediul comisiei europene cu steaguri UE
Comisia Europeană a trimis în judecată Cehia și Polonia pentru că au adoptat legi ce interzic altor cetățeni UE să participe la alegeri locale și europene. Foto: Getty Images

Comisia Europeană a trimis în judecată Polonia și Cehia, miercuri, după ce acestea au adoptat legi care interzic cetățenilor din alte state UE să se alăture unui partid politic și să participe la alegeri locale sau europene în cele două state membre, potrivit Euronews.

“Ca urmare a acestor restricții, cetățenii din alte state membre UE ce au rezidență în Cehia sau Polonia nu-și pot exercita pe deplin dreptul de a-și depune candidatura la alegerile locale și la alegerile pentru Parlamentul European în aceleași condiții ca cetățenii din acele state”, a transmis Comisia.

„Comisia susține că restricțiile care îngreunează înscrierea cetățenilor UE care nu sunt cehi sau polonezi într-un partid sunt contrare legislației europene, deoarece încalcă....principiul non-discriminării pe motiv de naționalitate”, a mai spus executivul european.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri