Cipru | Poliţia a găsit a cincea victimă a criminalului în serie care a omorât şi o româncă şi pe fetiţa ei

Data actualizării: Data publicării:
criminal cipru

Poliţia din Cipru a descoperit duminică într-un lac cadavrul unei persoane despre care consideră că este a cincea victimă a unui criminal în serie care a vânat femei străine timp de aproape trei ani fără a fi depistat, printre victime numărându-se şi o româncă şi fetiţa ei.

criem-cipru-cautari-lac
Foto: cyprus-mail.com

Cadavrul nou descoperit a fost scos de scafandri dintr-un puţ într-o mină de cupru abandonată situată la vest de capitala Nicosia, acelaşi loc unde o femeie a fost găsită moartă într-o valiză scufundată în urmă cu o săptămână, relatează Reuters.

Un cadavru a fost găsit descompus. Nu este identificabil şi a fost dus la morgă pentru investigaţii suplimentare”, a spus un reprezentant al poliţiei.

Şi acest cadavru a fost găsit într-o valiză, a afirmat un alt oficial prezent la faţa locului.

Un căpitan de armată, în vârstă de 35 de ani, se află în arest de la sfârşitul lunii aprilie sub suspiciunea că a ucis cinci femei adulte şi două fete a două dintre victime.

Suspectul a declarat poliției că le-a cunoscut pe femei pe internet

Patru dintre victime ar fi din Filipine, între care o mamă şi fiica sa de şase ani. O femeie din România şi fiica sa de opt ani, dar şi o altă femeie din Nepal au fost de asemenea ucise.

Poliţia susţine că deţine două mărturii din partea suspectului, care le-a cunoscut pe femei online. Majoritatea erau menajere în Cipru şi au dispărut în perioada septembrie 2016 şi iulie-august 2018.

Cazul a scandalizat opinia publică din Cipru, unde pare să fie cea mai mare atrocitate pe timp de pace împotriva femeilor din istoria recentă a insulei.

Vineri, preşedintele cipriot Nikos Anastasiades l-a demis pe şeful poliţiei, invocând aparente nereguli în ancheta privind dispariţiile femeilor. Cu o zi în urmă, ministrul justiţiei îşi dăduse demisia.

Duminică, suspectul a fost dus în faţa unui judecător, care i-a extins perioada de arest, în aşteptarea finalizării cercetărilor.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri