Comisia Europeană, reacţie după anunţul Vioricăi Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
EC Berlaymont Headquarters Unveiled In Brussels
Comisia Europeană. FOTO: Getty Images

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. O reacţie pe acest subiect vine şi de la Comisia Europenă.

EC Berlaymont Headquarters Unveiled In Brussels
FOTO: Getty Images

Într-un răspuns pentru Digi24, executivul european spune referindu-se la declaraţiile Vioricăi Dăncilă "că nu comentează comentarii".

Totodată, Comisia Europeană aminteşte faptul că în ceea ce priveşte Ierusalimul, poziţia Uniunii Europene, din care România este parte, rămâne neschimbată şi ea susţine soluţia celor două state, Israel şi Palestina, ambele cu capitala la Ierusalim.

„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă, astăzi.

Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă demonstrează, "încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe" și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. 

Ambasada Israelului la Bucureşti îşi exprimă speranţa ca reprezentanţa diplomatică a României să se mute de la Tel Aviv la Ierusalim, poziţie exprimată după anunţul făcut în acest sens, duminică, de premierul Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, un înalt responsabil palestinian a criticat duminică anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca fiind o "încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU'', relatează dpa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri